標題: 入伙前天晉街坊初次聚會閒談(鐵定11月23日晩上7:00) [打印本頁]

作者: papa    時間: 2012-10-15 23:30     標題: 入伙前天晉街坊初次聚會閒談(鐵定11月23日晩上7:00)

首先多謝大家鼎力支持,截至過去1星期為止以多數民意作結論,11月23日(星期五)為最多人選擇
總供14人!末有選擇23日出席街坊也希望可抽空嘗試參與,未能滿足各位意願再次重申非常抱歉,
現希望再度確認出席人數請大家報上名來方便點人數作正式訂枱安排。

《注意事項》
①因大家素未某面之故,報名後未能百份百有把握出席者請在1星期前儘快通知得以方便事前調整。
②時間方面現暫定晩上7:00集合開始談話交流,8:00開始入席進餐,完結時間暫定9:30~10:00。
 費用方面因應食物數量/種類有所費不同,暫定以$100~150/位作界線,如有加減需要會以大衆
 意願作最終決定。
③以下地點由早前街坊所提出給大家選擇,請在報名時一同選出餐廳,或另提出其他地方作考慮

如有意見請隨時提出!末有報名街坊也可途中加入,不用客氣!

①La Piazza
 地址 : 將軍澳坑口村24號地下
 電話 : 2719 5688
 類別 : 意大利菜、西餐廳、包場派對
 消費 : $101-$150

②Davici
 地址 : 將軍澳坑口村第三排34号
 電話 : 2651 3822
 類別 : Pizza、西餐廳、包場派對
 消費 : 叧談

③太平洋酒吧
 地址︰將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下
 電話︰34174018
 類別:酒吧,包場派對
 平均消費︰$51-$100

④皇冠酒店 47/F
 平均消費:不詳(但可能會遍高)

交流内容並無限制但希望大家儘量以屋苑本身作為出發點得以達至融洽講通,
内容方面就街坊提供意見有以下建議給大家作參考

①TKO美食介紹
②裝修
③TKO周日好去處
④風水

P.S. 若果時間日子有需要更改請出Post通知我,人數方面暫時未定但基於一般餐廳可容立
   範圍作最終決定,如有未能滿足所有街坊意願敬請見諒!期待與街坊見見面吹吹水!
作者: jjboy1    時間: 2012-10-15 23:50

幫手頂一頂
作者: papa    時間: 2012-10-16 00:03

回復 2# jjboy1

我投左啦! 飲野定食飯真係要睇人數先可買定案!我就兩様都無所謂,經常上黎吹水個班街坊唔好客氣
作者: jjboy1    時間: 2012-10-16 00:08

回復 3# papa

個人認為多過十個先成團喇~唔係就入左伙先算~~ (要預2-3個會臨時黎唔到)
作者: philip    時間: 2012-10-16 00:46

Support!
作者: harveyt0902    時間: 2012-10-16 02:02

裝修裝修.....好頭痛.....
作者: mylovelyflat    時間: 2012-10-16 06:56

I join i join
作者: tracynsping    時間: 2012-10-16 08:31

哎呀!我揀果曰無咩人揀
作者: papa    時間: 2012-10-16 08:50

回復 8# tracynsping

儘量遷就吓啦! 我基本上日日都可以
作者: papa    時間: 2012-10-16 11:46

厲害!有15個人投左,唔知大家會唔會帯同伴侶/家人出席呢?
純我個人意見的話就大家各自需要、携倦出席就最多可帯多一人吧。
有番10~20人(甚至30個)既話真係要早D Book番個地方先搞得店,
我自己心水係Popcorn 2樓既California Pizza,因入門口位有個Open
space都幾合適傾計(30人都可容立),1/F既Agnes B個 Coffee
Shop就太多人周辺走來走去不太合適,請問大家有無其他意見?待集思広益
作者: jjboy1    時間: 2012-10-16 11:59

回復 10# papa

要預有人投左未必黎到. 當然應該會齊人卦...

我怕佢會限2個鐘交枱.
agnes b唔好喇, 太開放式. 吹水會煩到人.

再唔係可以去和民~
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=81207
作者: victor888    時間: 2012-10-16 12:49

第一次聚會可供大眾互相認識,可不必太介懷『主題』。個人建議會後可推選日後的聚會『召集』或『聯絡』人。
會面地點應以清靜、方便交談溝通為首選。鑑於周末期間PopCorn商場食肆人流大,合適地方比較難找,未知可否在將中或君傲會所廳房內舉行?小點、糕餅、飲料方面可自攜(集中)或叫外賣(Pizza/KFC)等!如可以,當然需要現居屋苑之人士幫忙Book場。
作者: edwardHO    時間: 2012-10-16 13:16

i am free anytime,  just let me know !
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-16 13:30

咁將南有咩食店係可以坐大圍人傾計,又冇咩所謂地比我地坐得耐耐地??
作者: papa    時間: 2012-10-16 13:37

第一次聚會可供大眾互相認識,可不必太介懷『主題』。個人建議會後可推選日後的聚會『召集』或『聯絡』人。 ...
victor888 發表於 2012-10-16 12:49

多謝意見先!就今次見面純以街坊性質即非官方/非正式希望同有興趣業主打過招呼傾吓計,
會後推選『召集』或『聯絡』人我就有些保留也非我個人所願,主題方面當然並無指定題目純給
大家Idea唱所欲言吧,不景吹水會就是吹水,討論屋苑發展管理等問題就留番俾將來上會後
讓有志者慢慢處理,食方面再等大家多給意見再決定吧
作者: papa    時間: 2012-10-16 13:41

咁將南有咩食店係可以坐大圍人傾計,又冇咩所謂地比我地坐得耐耐地??
羊咩咩 發表於 2012-10-16 13:30

羊咩咩,TKO係你主場,温好地方Hea我念都要投你一票啦 ,當然天晉人在Popcorn裏面搞小型聚會/Party
可能有気分D既!我睇大家頭
作者: jjboy1    時間: 2012-10-16 14:04

回復 15# papa

哈哈, 我都覺得係吹下水交流下為主, 不用太認真.

可以試下和民or海港(將中), 應該比坐一晚
作者: victor888    時間: 2012-10-16 14:05

多謝意見先!就今次見面純以街坊性質即非官方/非正式希望同有興趣業主打過招呼傾吓計,
會後推選『召集』 ...
papa 發表於 2012-10-16 13:37

同意!

大家或者可以考慮『太平洋酒吧』(先申報本人從未光顧過,只係從網上摷嘅)
食店電話︰34174018
附近餐廳食肆︰ 將軍澳 唐德街 將軍澳中心  
多國菜
酒吧
包場派對
營業時間︰星期一至日︰16:30-04:00

有嘢食,有嘢飲(不一定含酒精),方便一路吹水一路等人齊。酒吧下午4:30開始營業。缺點係『小童不宜』!
作者: jjboy1    時間: 2012-10-16 14:34

回復 18# victor888

個人唔係太想係酒吧.....哈哈
作者: edmond713    時間: 2012-10-16 14:44

我投左票啦!!
作者: Fatmama    時間: 2012-10-16 15:46

會唔會考慮皇冠酒店 47/F? 應該頗清靜?
作者: jjboy1    時間: 2012-10-16 16:36

回復 21# Fatmama

都可以!
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-16 16:48

羊咩咩,TKO係你主場,温好地方Hea我念都要投你一票啦 ,當然天晉人在Popcorn裏面搞小型聚會/Party
...
papa 發表於 2012-10-16 13:41

我雖然住將南,不過平時食野都係去開個幾間,所以唔知其他店舖點樣
都諗住係將南個幾個場,一間食店,所以冇講出坑口有間清靜pizza店
作者: victor888    時間: 2012-10-16 17:08

我雖然住將南,不過平時食野都係去開個幾間,所以唔知其他店舖點樣
都諗住係將南個幾個場,一間食店,所 ...
羊咩咩 發表於 2012-10-16 16:48

La Piazza
營業時間:星期一至五 12:00-15:00,18:00-23:00      
星期六,日及公眾假期: 12:00-23:00

照睇應該合適。因有50個座位,包場應不大可能。若然可以留一個比較大的角落就perfect!注意周1-5下午三時至六時係有『落場時段』的。
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-16 19:03

坑口村33号   www.davincicook.com.hk
我識呢間個老闆娘,不過冇咩幫親過,有室外/內場
老闆娘話可以包場,室內外都冇所謂,價錢方面就要睇人頭

最終個句都係:0係將南附近攪會親切一d
作者: thewings    時間: 2012-10-17 11:51

我都想去,可惜無一日得閒,要返工
作者: papa    時間: 2012-10-17 12:24

回復 26# thewings

星期五晩上都開得好夜嗎?如果不是太晩的話都過黎吹幾句吧?
作者: thewings    時間: 2012-10-17 16:41

回復  thewings

星期五晩上都開得好夜嗎?如果不是太晩的話都過黎吹幾句吧? ...
papa 發表於 2012-10-17 12:24

我係做零售業架
呢排請唔到人
人手比較緊張d
妳地玩得開心d,下次得閒一定join妳地
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-17 16:51

我係做零售業架
呢排請唔到人
人手比較緊張d
妳地玩得開心d,下次得閒一定join妳地 ...
thewings 發表於 2012-10-17 16:41

我都係做零售服務業,工作量好難定,有時好忙,有時好靜,今日就靜到坐左0係電腦前玩左大半日......
作者: papa    時間: 2012-10-17 18:26

回復 28# thewings

做自己生意時間控制係難搞o的,來日方長總有機會,有無需要同你撑場?貴野就未必買得起,日常用品的話都可以幫櫬吓Bo!
作者: thewings    時間: 2012-10-17 19:31

做自己生意時間控制係難搞o的,來日方長總有機會,有無需要同你撑場?貴野就未必買得起, ...
papa 發表於 2012-10-17 18:26

Haha....
撐場就唔駛喇,多謝
原來羊咩咩同我都係做零售業
做零售業真係好煩,所以我都唔太敢約人
Papa妳做邊行架??
作者: papa    時間: 2012-10-17 20:50

回復 31# thewings

弟陣時大家相熟左又唔介意咪請我地客串做吓Part Time囉,我係做貿易既,出開差可能幾日都唔係香港!
作者: tracynsping    時間: 2012-10-18 00:03

天晉好多老闆喎
作者: biosdun    時間: 2012-10-18 14:19

我下個月頭先知,星期五晚應該問題不大,請問星期五的話晚上幾點呢??
作者: papa    時間: 2012-10-18 21:30

回復 34# biosdun

時間方面未定不過都應該係7時恭候8時入席,如果大家有特別提議可提出,我諗住最遅月尾幾日或
月初開始定人數然後去Book枱,你決定後再通知我地啦!
作者: thewings    時間: 2012-10-18 22:36

弟陣時大家相熟左又唔介意咪請我地客串做吓Part Time囉,我係做貿易既,出開差可能幾日 ...
papa 發表於 2012-10-17 20:50

哈哈。。。一定一定
我好缺人用,不過得三十蚊一個鐘,做唔做先???
作者: papa    時間: 2012-10-18 22:56

哈哈。。。一定一定
我好缺人用,不過得三十蚊一個鐘,做唔做先??? ...
thewings 發表於 2012-10-18 22:36

包唔包食一餐?我個人好易満足有餐飯食吓飽肚都無セ計
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-18 23:30

以家最低工資,請個打什都要差唔多成萬,仲要叫一叫至郁一郁,唔願做多,做又做得唔夠好(唔知係咪我要求高,不過一定唔太高)不求上進,口講願學,實質聽左,望下就算,晒口水~~~
作者: thewings    時間: 2012-10-19 02:02

回復 37# papa

包一餐m記廿一蚊餐,不過唔准加大
哈哈
作者: thewings    時間: 2012-10-19 02:03

回復 38# 羊咩咩

係呀,依家真係勁難請人
請個好仲難,難過中6合彩
作者: axkit    時間: 2012-10-19 10:33

hi 各位, 我都係天晉小業主一名, 不過比較少發言. 睇呢個 forum, update 下天晉 d progress 都有一段時間, 有活動既話我都想 join 下~
作者: Edmund    時間: 2012-10-19 10:36

我都想join.....
作者: papa    時間: 2012-10-19 23:49

回復 41# axkit

無問題如時間許可請出席,遲些再同大家確認時間地点!
作者: papa    時間: 2012-10-19 23:49

回復 42# Edmund

幾時都Wellcome啦!
作者: jjboy1    時間: 2012-10-20 12:30

回復 43# papa

幫手再推.

唔使太隆重其事, 隨便的出來傾下裝修都好. 大家鄰居遲的可以有個照應. 到時可以分TOWER或房型傾下TIM.
作者: camusliu    時間: 2012-10-20 20:27

我都想參加
作者: biosdun    時間: 2012-10-22 14:21

回復 35# papa

ok,等你地決定好日子先
作者: victor888    時間: 2012-10-22 14:31

回復  papa

幫手再推.

唔使太隆重其事, 隨便的出來傾下裝修都好. 大家鄰居遲的可以有個照應. 到時可以 ...
jjboy1 發表於 2012-10-20 12:30

有無想過『夾』埋十個八個設計裝修orders同心儀嘅裝修公司bargain下呢?既可相互通風照應,又可保證value for money。重可以一切去旺角/灣仔揀料添!
作者: jjboy1    時間: 2012-10-22 14:37

回復 48# victor888

呢個可能有的難, 介紹裝修公司個街坊會好大壓力, 好就大家好, 唔到要求就分分鐘比人怨足幾年.....始終大家仲未係舊相識, 如果出問題會幾麻煩.  
要到時睇下大家自己意願~~
作者: philip    時間: 2012-10-22 16:30

papa / jjboy1, you decide when and where to have the first gathering lah. We all waiting for your decision
作者: jjboy1    時間: 2012-10-22 16:32

回復 50# philip

下, 我都係參與者之一~ 等papa發板 (唔好太夜同太貴就ok)
作者: papa    時間: 2012-10-22 17:03

回復 51# jjboy1

Jjboy,突然間好大圧力啊 !等我今晩番屋企再正式確認大家時間,地方方面我就無セ頭水,我念住採用羊咩咩同
Victor888既提議比大家選擇!希望尽量就到大家,裝修公司方面有進一部行動到時各自給意見自己決定吧,
我就純Share吓個人意見而矣,世界上無野係最好,只有更好!
作者: papa    時間: 2012-10-23 00:47

首先多謝大家鼎力支持,截至今天為止以多數民意作結論,11月23日(星期五)為最多人選擇
總供14人!末有選擇23日出席街坊也希望可抽空嘗試參與,未能滿足各位意願再次重申非常抱歉,
現希望再度確認出席人數請大家報上名來方便點人數作正式訂枱安排。

《注意事項》
①因大家素未某面之故,報名後未能百份百有把握出席者請在1星期前儘快通知得以方便事前調整。
②時間方面現暫定晩上7:00集合開始談話交流,8:00開始入席進餐,完結時間暫定9:30~10:00。
 費用方面因應食物數量/種類有所費不同,暫定以$100~150/位作界線,如有加減需要會以大衆
 意願作最終決定。
③以下地點由早前街坊所提出給大家選擇,請在報名時一同選出餐廳,或另提出其他地方作考慮

如有意見請隨時提出!末有報名街坊也可途中加入,不用客氣!

①La Piazza

②Davici
 電話 : 2651 3822
 類別 : Pizza、西餐廳、包場派對
 消費 : 叧談

③太平洋酒吧
 電話︰34174018

④皇冠酒店 47/F
 平均消費:不詳(但可能會遍高)
作者: papa    時間: 2012-10-23 01:38

我Papa先報上名來!一定出席並選餐廳①同②
作者: harveyt0902    時間: 2012-10-23 13:44

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可以又留係將軍澳區, 又有得坐幾個鐘, 仲可以有導賞團係屋苑附近指指點點, 吹下水, 幾開心呀.....
作者: papa    時間: 2012-10-23 14:02

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可 ...
harveyt0902 發表於 2012-10-23 13:44

好提議! 請大家多給意見!我提出只是暫定性未有最後決定架!
作者: camusliu    時間: 2012-10-23 14:05

回復 55# harveyt0902

good suggestion!
作者: jjboy1    時間: 2012-10-23 16:37

回復 53# papa

會到, 地點乜都得, 除左酒吧, 怕雜人太多
作者: victor888    時間: 2012-10-23 17:05

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可 ...
harveyt0902 發表於 2012-10-23 13:44

建議原則上好好。問題第一次聚會大家都唔識,進入屋苑會所/設施的『訪客』每次都要住戶帶住,況且燒烤有唔少準備工夫,舉辦前後會給該『住戶』帶來很多麻煩,看來此類型聚會還是等入伙後在天晉會所舉行比較洽當。

今天曾到過坑口村兩個餐廳『視察』:"LA Plizza"位處馬路邊(約在坑口村牌坊及富寧花園汽車入口中間),很容易搵到;而"DAVINCI"是在"LA Plizza"後一排位置,也不難找。查實兩間均是Restaurant +Bar,都有酒賣。當中應以"DAVINCI"地方比較寬敞、規范及『寧靜』,"LA Plizza"座位較凌亂和細小。視察期間"LA Plizza"生意比較旺,估計是location和食物較佳之故。但整體而言,相信"DAVINCI"應十分合適舉行此次活動。

註:11M(11?)綠色小巴總站就在坑口村牌坊側邊。
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-23 18:13

最裒君傲灣魚米家做到10尾,唔係去呢間都好好傾
DAVINCI新開左兩年
而LA Plizza開得耐同埋好似上過電視節目
作者: camusliu    時間: 2012-10-23 18:15

果兩間餐廳近mtr嗎?
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-23 19:02

果兩間餐廳近mtr嗎?
camusliu 發表於 2012-10-23 18:15

坑口站行去都要十分鐘左右架
作者: camusliu    時間: 2012-10-23 19:37

回復 62# 羊咩咩

謝謝羊咩咩!咁都唔算太遠
作者: victor888    時間: 2012-10-23 19:47

建議原則上好好。問題第一次聚會大家都唔識,進入屋苑會所/設施的『訪客』每次都要住戶帶住,況且燒烤有 ...
victor888 發表於 2012-10-23 17:05

行路可以穿過富寧花園商場後,從富寧花園汽車出入口步行約數十米就到坑口村。"DAVINCI"就在沿路右手邊第二間村屋的背面。

若然唔想行,可以坐11路綠色小巴(confirm唔係11M),可以係厚德街市上車,坑口村總站落(唔好上錯去彩虹方向呀)。
作者: thewings    時間: 2012-10-23 21:31

其實大家可以去十下十下,大家新相識,如果無嘢講都可以十下d嘢食ma
作者: philip    時間: 2012-10-24 07:23

首先多謝大家鼎力支持,截至今天為止以多數民意作結論,11月23日(星期五)為最多人選擇
總供14人!末有選 ...
papa 發表於 2012-10-23 00:47

我也報個名先,但所有地方都唔識去。。。用google找找先。雖然我住在將軍澳五年了
作者: victor888    時間: 2012-10-24 09:02

總供14人!末有選 ...
papa 發表於 2012-10-23 00:47

為方便統計人數,建議另開一新主題專供有興趣參于的『街坊』報名用。
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-24 11:47

十下十下的話,新都城"牛陣"都唔錯,晚市總計最平係$130一位,其次係$180左右一位
兩種價錢食過都好好食
最晚入座為晚上九點半
作者: camusliu    時間: 2012-10-25 00:33

回復 68# 羊咩咩

呢個幾吸引喎
作者: philip    時間: 2012-10-25 01:54

牛陣OK㗎,近我
作者: axkit    時間: 2012-10-26 00:41

去坑口村個邊食都幾好喎~ 牛陣好似冇大 table 可坐十幾廿人...
作者: papa    時間: 2012-10-29 23:46

重温提示!吹水會日期地点在第4頁#53,期待有空街坊出席報名
作者: philip    時間: 2012-10-30 08:13

I'm in. Have we decided venue yet?
作者: Edmund    時間: 2012-10-30 09:20

我揀:
③太平洋酒吧
 電話︰34174018
作者: wingsdiamond    時間: 2012-10-30 09:23

Please count me in! No preference for place.
作者: mylovelyflat    時間: 2012-10-30 10:44

回復 72# papa

不如將個日子搬去頭 POST?
作者: edmond713    時間: 2012-10-30 12:14

ok, please count me, i choose choice 1 or 2
作者: papa    時間: 2012-10-30 12:50

回復  papa

不如將個日子搬去頭 POST?
mylovelyflat 發表於 2012-10-30 10:44

mylovelyflat, 多謝宝貴意見!馬上整理吓先
作者: papa    時間: 2012-10-30 13:32

多謝大家既支持,到今日為止有以下街坊報左名(排名不分先後),總數12人。如有寫漏人名
或修改請話我知,至於地方方面因各有不同意願未能取得明顯性既選擇,請容許我提出個人意見,
因第一次見面打邊爐可否留在打後日子再定(打邊爐既話熟左仲有玩D)?今次先讓大家在餐廳舉行個
簡單吹吹會,未能満足地方請見諒!擔心無野講都唔緊要,出席者中必有健談者存在給話題討論!
最終地方再Update大家!請稍等

<<出席者>>
羊咩咩,Camusliu,Philip,axkit, Edmud, wingsdiamond
victor888, the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
+ any other?
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-31 19:45

今日影左呢間舖個環景....
Davici    www.davincicook.com.hk
作者: victor888    時間: 2012-10-31 22:14

回復 80# 羊咩咩

Nice pictures! Many thanks
作者: tinakwok3e    時間: 2012-10-31 22:54

回復 81# victor888

謝謝! 羊咩咩,四出找尋聚會地點.
作者: 羊咩咩    時間: 2012-10-31 22:58

呢間食店0係我舖頭附近咋...........
我識個老闆娘,但完全同佢冇利益關係,我都係間接幫親過佢,不過我估連佢都唔知

其實我自己就想0係將軍澳站攪,食前/後可以行個圈
作者: papa    時間: 2012-11-1 01:10

呢間食店0係我舖頭附近咋...........
我識個老闆娘,但完全同佢冇利益關係,我都係間接幫親過佢,不過我估連佢 ...
羊咩咩 發表於 2012-10-31 22:58

羊咩咩,  麻煩曬你!環境都幾好相信都適合傾計,如果認識経営者的話可否幫忙問吓14至20人包唔包到場?
最終再讓大家決定拍板是否去馬,有配偶想参加也無認觀迎,有需要請通知我

<<至11月1日為止出席者増至16>>
羊咩咩,Camusliu,Philip,axkit, Edmud, wingsdiamond
victor888, the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1)
作者: checkmate    時間: 2012-11-1 01:40

回復 84# papa

抱歉未能出席。
作者: Fatmama    時間: 2012-11-1 09:41

Papa,

唔該預多 2 位, 我同我先生都會出席.
作者: papa    時間: 2012-11-1 10:32

回復 86# Fatmama

明白!多謝參與

<<至11月1日為止出席者増至16>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1)
作者: jjboy1    時間: 2012-11-1 16:06

回復 87# papa

噢, 即係點都有10個人出席喇. 咁就好喇!
到時天晉2應該剛剛開賣喇......希望大賣喇.

麻煩晒papa既統籌!
作者: jjboy1    時間: 2012-11-1 16:07

回復 83# 羊咩咩

同意, 不過等papa決定喇, 要就不同人意見係好煩既.
作者: longlam    時間: 2012-11-1 20:47

我都參加
作者: 羊咩咩    時間: 2012-11-2 23:22

佢話排一整排枱比我地喎,由室內排至室外少少,或者室內/室外
作者: papa    時間: 2012-11-2 23:42

回復 91# 羊咩咩

又再次麻煩你羊咩咩,有長枱既話都方便傾計,雖然不是天晉附近,但最緊要找個地方交流吓,
我覺得環境不錯,如果大家無特別反對,不如就柏板決定Davici好嗎?若有其他意見再提出討論!
其他未報名街坊可儘時通知方便加櫈  常客之一既Tracynsping同Cathyl好似未報名Bo?
我打算明天作最後決定然後訂枱

日期:11月23日(星期五)
Davici    www.davincicook.com.hk

<<至11月1日為止出席者増至17>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam
作者: H3G    時間: 2012-11-2 23:48

I will join too
作者: jjboy1    時間: 2012-11-3 00:12

回復 91# 羊咩咩

謝謝!
作者: papa    時間: 2012-11-3 00:17

回復 93# H3G

Wellcome H3G and Longlam!

<<至11月3 日現在為止出席者増至18>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G
作者: victor888    時間: 2012-11-3 09:14

我總共兩個人!Thanks!
作者: Ching    時間: 2012-11-3 14:52

回復 95# papa

請問幾多點開始?
作者: papa    時間: 2012-11-3 16:21

回復 97# Ching

如果有需要提早到6:30開始既話可能要街坊協忙,我最快都要7:00先去到

時間:晩上7:00

<<至11月3 日現在為止出席者増至19>>
victor888(+1), the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G
作者: 羊咩咩    時間: 2012-11-4 00:22

地址 : 將軍澳坑口村第三排34号(好似係33号)

由坑口站a出口轉右直行(全程直行,直到坑口村為止),入到坑口村牌坊轉右,行至富寧花園前最後一座村屋轉左直入第三排就係,約行十分鐘左右
坑口站A1出口---->右轉直行

坑口站a出口轉右直上連理街商場>東港城商場>厚德商場落地下轉右直行再跟圖都可以行到

坑口站巴士總站內有小巴11A到坑口村口小巴總站,點到點,一個站,車費$2.7(好似係)
作者: papa    時間: 2012-11-4 10:32

回復 99# 羊咩咩

羊咩咩,再次多謝無私幫忙並付上指示圖方便前往,我相信一部分街坊包括我可能採用小巴或的士。
我想請教羊咩咩如果我打電話訂枱是否Okay?還是經你較相熟關係較方便?因人數較多希望儘量
避免比按金,所以諗住用人際關係解決 你決定後話我知吧,前後者我都可以!

To:其他出席者
有需要與我聯絡街坊可PM我,我回覆時會留本人手提電話号碼

**座小巴者有以下再次提示
坑口站巴士總站內有小巴11A到坑口村口小巴總站,點到點,一個站,車費$2.7(好似係)

歡迎光臨 天晉 海天晉 The Wings & Ocean Wings 業主討論區 (http://www.thewingshk.com/) Powered by Discuz! 7.2