返回列表 發帖

黑店:將軍澳中心-偉明燈飾(買簾)

本人到將中偉明燈飾買簾出現以下情況 (我地同佢講咗,佢哋送簾當日我地搬,所以一定要有廉,當時佢地話冇問題)
1)送貨日先話其中一幅無布,並因為一幅無其它所有都冇送到香港(我一次過比曬錢,點解可以因為佢地冇幅布,所以另外三幅全部都唔送)
2)第二日,佢地又話另外再有一幅無布。
3)態度兇劣,所有包括冇布,遲送貨等等都唔係佢地問題。其中再送貨時間話要再confirm,但等到送貨日都未覆,去問佢地竟然話通知咗我哋,佢地話“我寫低咗幾點就=覆咗我哋。
4)簾質數一般:廳其中一幅有走砂,佢地話佢見唔到,拒絕更換。

I checked out that store too and was not impressed with the selection and quality. Staff attitude was okay only.

I went to Mongkok this afternoon to buy the curtains. The shop offers thousands of different types of clothes and when I requested for the master to do the measurement on Sunday, they happy agreed to come over. Service was so good!

有次我同老公入左去,睇左陣諗住問野,問中年女店員,但佢掛住同另一人講野,完全冇望過我地一眼
叫左兩次都冇理到,咁走啦~我老公仲想叫多次,我話人地都唔想做我地生意,走啦~~~
出左門之後,我老公話個女人頭先0係度同個客(估係客)鬧緊...........

呢間嘢不嬲SERVICE都麻麻哋

我前兩日都去過,佢淨係想做佢啲套餐,你想要其他野,例如百葉簾,佢就無乜興趣招呼,問題係佢鋪面啲窗簾款同顏色選擇唔多,真係揀唔落手。

我今日經過,佢地都無乜興趣招呼我

聞說呢間野之前被人淋過紅油 (聽聞,有錯唔好打頭。)
呢間野真係明搵人笨,標價貴不特止,態度有問題,而且仲好鍾意搵客人笨,我都中過招,不過只係買貴左好多,我同自己講過,下次專登搭車去新都城,出旺角買都唔會再幫襯呢間野!!

我之前幫襯過,服務恐怖到不得了。
約安裝窗簾,約4點,8點才到。
安大廳窗簾已經鑽爛了我已經油好的牆,叫師傅小心的,師傅還說新鴻基的交樓質素差,然後還發脾氣安到一半走人。打去舖頭,負責人態度非常差,說我們自己要找師傅弄好被他們弄壞的地方,他們自己不會負責,要趁他們舖頭有客入去跟他們理論才死死地氣認錯再安排安裝,但最後都要自己找師傅先補好牆身並在監督下他們才勉強安裝好。
他們第一次安裝的【傑作】
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

安大廳窗簾已經鑽爛了我已經油好的牆,叫 ...
TCTY 發表於 2013-3-29 16:42

It looks like the 2 rails are not exactly parallel?

咁都仲有得做落去~!?

用個距服務既街坊不如去消費者委員會投訴,呢種悪行先可制止,有番甘尚下投訴會公開點名指責

回復 8# TCTY

謝謝您的有用報料
Wingsdiamond 兄說得對 近廳那條路軌裝到灣灣曲曲咁 內側仲有個爆口添
鑽爆咗牆 仲講d 癲倒事非 嘅籍口...唉
咁街坊們識得選擇鳥 thank you .

回復  TCTY

謝謝您的有用報料
Wingsdiamond 兄說得對 近廳那條路軌裝到灣灣曲曲咁 內側仲有個 ...
Gardenwings 發表於 2013-3-30 09:43

先唔講黑唔黑店。大家驗樓時有否『走眼』天花的『空鼓』?我裝修剷底時,發覺客廳天花和窗台邊柱位有頗大面積的『空鼓』批盪!若剛好鑽孔的批盪係『空心』地方,肯定會爆裂!

由於天晉樓底超高,相信好多業主和驗樓師都可能因檢驗困難和偷懶疏忽而『走眼』!建議各業主再仔細『翻驗』多一次,免日後『脫落』而做成危險!

睇相感覺原批盪並不十分妥當,試試搞搞周邊位置是否『空鼓』!

而兩條路軌的安裝簡直是『不知所謂』,無可能『收貨』!

我油漆師傅見了他們安裝的路軌,也說 ”我沒學過也會安得好的“

大家放心,應該不是批盪或油漆問題。我找師傅再補好那個洞和批盪後,再找他們鑽洞已經沒有問題,其實我覺得是他們第一個師傅用的鑽不夠力,而且第一個師傅手不穩,所以才發生相片的情況,他們另外一個師傅(據聞是專做港島區的客)鑽我房間的牆也沒問題。。。

最後我要他們拆掉大廳原來的路軌再安裝(中間我要找自己的師傅閒補好原來的鑽洞和油漆),第二次的效果是勉強能收貨

強烈建議大家用這家店之前要考慮清楚,如果大家已落訂沒辦法改,建議有什麼問題要趁他們有客的時候進去理論比較有效,因為得到會是兩種完全不同的答案。