返回列表 發帖

廚房水龍頭嘴位直徑並非常標準Size

剛剛入伙準備裝個食水過瀘器,可措令開個嘴先知尺寸太細裝唔到,拿去旺角配時全部舗頭都話幫唔到忙
仲話我個嘴非標準尺寸,莫非要換個水龍頭? 大家有無Idea

回復 1# papa

唯有裝個濾芯在櫃內,另駁水龍頭上枱面的款式。我用了呢種濾水器十幾年,每年換一次濾芯,都好好用。

我0佪個都安裝唔到上去...

回復  papa

唯有裝個濾芯在櫃內,另駁水龍頭上枱面的款式。我用了呢種濾水器十幾年,每年換一次濾芯 ...
WingWing 發表於 2013-3-20 21:51

你個款大約幾銀到?頭先我都順便睇埋我最心愛既水龍頭牌子Kohler,真係心大心細換唔換好!

安裝上好似千幾蚊,包濾芯,以後每年上門幫你換濾芯,大約$1000。勝在方便,因為佢地會主動打俾你提你更換。

安裝上好似千幾蚊,包濾芯,以後每年上門幫你換濾芯,大約$1000。勝在方便,因為佢地會主動打俾你提你更換 ...
WingWing 發表於 2013-3-20 23:47

Tks,明白晒!多一個Option考慮吓先

http://detail.tmall.com/item.htm ... s=1627207%3A3232483

I've installed this under the sink, will post some photos later~

Me too, 要夾硬黎

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

altezza938 發表於 2013-3-22 10:00

Thanks, 呢種睇落好専業啊,牌子好似係3M,是否可以直接飲用個隻?

回復 10# papa
3M DWS-2500 (RMB 1382)
http://detail.tmall.com/item.htm ... p;cm_id=&pm_id=

yes, can drink directly, but I still boil it in the electric pot first ar
the water faucet is included in the package ar

回復 11# altezza938

請問那裡買, 可否加多張相這機是怎樣接駁水喉?謝謝

i bought it from taobao and installed by my painting c fu~
the splitting valve is included in the package
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

i bought it from taobao and installed by my painting c fu~
the splitting valve is included in the ...
altezza938 發表於 2013-3-23 01:07

雖然我自己無用開亦無認識,不過想講你呢部睇落幾信得過。

回復 13# altezza938

thanks